21 ideja za kuhinjske police koje povećavaju potencijal dizajna

21 ideja za kuhinjske police koje povećavaju potencijal dizajna

Iako je možda primamljivo sakriti posuđe za kuhanje, posuđe za posluživanje, stakleno posuđe i druge kuhinjske potrepštine u ormarićima, nemojte zanemariti ljepotu koju police mogu unijeti u vaš prostor. Održavanje vaših najzanatskih komada izloženih dat će vašoj kuhinji dodatni karakter bez ugrožavanja potencijala za pohranu. Kuhinjske police također mogu unijeti osobnost u ovaj ponekad utilitarni prostor, dajući vam prostor za izlaganje umjetnina, svijeća, biljaka i još mnogo toga. Unaprijed, dijelimo prekrasne ideje za kuhinjske police koje će maksimalno povećati potencijal dizajna (i pohrane).

Ugradite police koje se mogu skriti

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Ako se ne možete odlučiti između izloženih polica i elegantnog izgleda ormarića, nadahnite se ovim dizajnom koji nudi najbolje od obje estetike. Kako bi poboljšala funkcionalnost ove kuhinje, Becky Shea iz Becky Shea Designa ugradila je police od orahovine koje se mogu sakriti iza vrata ormarića.

“Orah je među mojim preferiranim odabirom drva za takve primjene zbog njegovih izvrsnih zrnatih uzoraka, koje obično naglašavam dubokom, prirodnom mrljom sličnoj onoj prikazanoj ovdje”, kaže Shea. “Njegov kontrast naspram bijelih ormarića čini ga idealnim platnom za izlaganje ukrasnih komada ili pohranjivanje vizualno privlačnih posuda.”

Iskoristite kutove

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Nemojte zanemariti kutove u svojoj kuhinji. Često su savršeno područje za postavljanje plutajućih polica, koje nude pristupačan prostor za pohranu dodatnog posuđa ili ukrasnih izloga, kaže Shea. U ovoj kuhinji koristila je police od orahovine kao priliku za spajanje oblika i funkcije, koristeći keramičke tanjure, šalice, dasku za rezanje i vazu kako bi dodala živost dizajnu kuhinje.

Stvorite žarišnu točku

Margareta Rajić


Stvorite središnju točku u svojoj kuhinji korištenjem otvorenih polica za privlačenje pogleda, što je Laura Tribbett, direktorica i osnivačica tvrtke Outline Interiors, učinila u ovoj kuhinji. “Naša je namjera bila nadopuniti more zatvorenih ormarića određivanjem zida kao dekorativne žarišne točke kuhinje”, rekla je. “Postavili smo cijeli zid od krem ​​keramičkih pločica, prilagođenu ožbukanu napu s metalnim trakama i zakovicama, te naručili stropni nosač, viseće mesingane police i staklene police kako bismo unijeli element skulpturalnog dekora.”

Obložite sudoper s policama

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Odabir plutajućih polica umjesto ormarića može učiniti vašu kuhinju otvorenijom. “Često se osjećam pomalo stisnuto stojeći uz sudoper s gornjim ormarićima koji me čvrsto okružuju s obje strane, zbog čega sam odlučila postaviti ove plutajuće police kao odbojnik”, kaže Shea. “Služe dvostrukoj namjeni, osiguravaju prostor za dodatno posuđe i nude još jedno područje za izlaganje omiljenog dekora ili svježeg cvijeća.”

Ukrasite sa suzdržanošću

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Iako su kuhinjske police praktične i mogu se koristiti za pohranu, njihovo prenatrpavanje može biti više pretrpano nego stilizirano. Kako biste to izbjegli, Shea preporučuje mjerenje uređaja koje želite maknuti iz vidokruga i osigurajte da u svojim ormarićima ima mjesta za njih prije nego što se odlučite za otvorene police. Ako imate mjesta za police, ukrasite ih samo svojim najljepšim komadima za posluživanje i staklenim posuđem.

Dodajte policu iznad pećnice

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Učinite svoju kuhinju funkcionalnijom dodavanjem plutajuće police iznad zidne ploče pećnice. “Ključno je osigurati da bude postavljen na odgovarajućoj visini i dubini kako ne bi bio poprskan uljem ili izložen dimu”, kaže Shea. “U ovom slučaju, postavljanje 36 inča iznad pulta i dubine od 6 inča savršeno je funkcioniralo. Osobito obožavam kako kipova mramorna polica unosi dašak profinjenog luksuza u dizajn kuhinje.”

Radite sa svojim postojećim izgledom

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Imajte na umu postojeći raspored vaše kuhinje kada dizajnirate svoje police. U ovoj kuhinji, Shea je ostavila otvorene police, ostavljajući neprekidan vidokrug kada gleda prema prozoru. “Ovo ne samo da čuva pogled i omogućuje svjetlosti da prodre u prostor, već pridonosi i većem osjećaju prostranosti u prostoriji”, kaže ona.

Odlučite se za Hrast

Život stvoren


Niste sigurni koji materijal koristiti za svoje plutajuće police? Hrast je prekrasna opcija ako se nadate postići prirodnu, svijetlu estetiku. “Kako bismo poboljšali prostor i unijeli dašak prozračnosti, ugradili smo hrastove plutajuće police s obje strane ove nape”, kaže Lerner. “Ovo razbija čvrsti ormarić i nudi mogućnost laganog skladištenja.”

Ukrasite antikvitetima

Allison Lubow


Kuhinjske police nude savršenu priliku da pokažete svoju osobnost. Držite svoje eklektično blago izloženo, kao što je Joshua Smith iz Joshua Smith Inc. učinio u ovoj kuhinji. Antikna umjetnička djela, mjedeni svijećnjak i kolekcija posuđa daju potpuno bijeloj kuhinji dodatni karakter.

Održavajte kontinuitet s materijalima

Jenifer McNeil


Ugradite police od istog materijala kao vaši kuhinjski ormarići za skladan izgled. U ovoj su kuhinji dizajneri studija Maestri odabrali drvene plutajuće police koje su nadopunile zatvorene drvene ormare, stvarajući dimenziju bez odstupanja od palete boja kuhinje.

Dodajte police pored asortimana

Kerrie Kelly Studio / Tiamo Slike


Poboljšajte funkcionalnost svoje kuhinje tako što ćete uređaje, poput kuhinjske nape, postaviti na bočne strane otvorenim policama. “Ovo stvara kohezivni izgled dok pruža prikladnu pohranu za često korištene predmete, osiguravajući da je sve što trebate uvijek nadohvat ruke”, kaže Kerrie Kelly, FASID, NKBA, bivša predsjednica Nacionalnog odbora ASID-a.

Postavite police za vinske boce

Kerrie Kelly Studio / Tiamo Slike


Napravite police koje su dizajnirane za pohranu vina ili drugih boca, kao što je Kelly učinila u ovoj kuhinji. “Ovo elegantno rješenje za pohranu ne samo da štedi prostor, već i izlaže vaša omiljena pića u stilu, čineći ih lako dostupnima za improvizirana okupljanja”, kaže ona.

Povećajte manju pohranu

Wendy Concannon


Zapušteni prostori ispod i sa stražnje strane ormara idealna su mjesta za postavljanje polica, kaže Melinda O’Connor, glavna dizajnerica za Melinda Kelson O’Connor Architecture & Interiors. “Oblaganje otvorenih donjih ormarića drvom za police dodaje toplinu i dubinu inače nedovoljno iskorištenom i neupadljivom prostoru”, kaže ona.

Ugradite udubljenu policu u svoju stražnju ploču

Kerrie Kelly Studio / Lindsey King Photography


Povećajte prostor i učinkovitost u svojoj kuhinji stvaranjem udubljene police u stražnjoj ploči iza ploče za kuhanje. “Ova značajka pametnog dizajna drži bitne sastojke i posuđe pri ruci, pojednostavljujući vaš proces kuhanja”, kaže Kelly.

Koristite vodoinstalatersku opremu za rustikalni izgled

Dizajn Jake Shea / Becky Shea


Ove police imaju rustikalni izgled zahvaljujući vodovodnim instalacijama koje ih drže obješene. “One služe kao još jedan primjer kako, ako imate dovoljno prostora za pohranu, otvorene police mogu lijepo prikazati vaše finije posuđe i predmete”, kaže Shea. “Štoviše, oni nude priliku za uvođenje novih materijala u dizajn, u ovom slučaju, u skladu s kožnim elementima ormarića i vratima od trske s desne strane.”

Odlučite se za staklene ormare

Wendy Concannon


Ako vam se otvorene police ne sviđaju, stakleni ormarići nude elegantan način da vaše police budu izložene, ali ne i potpuno izložene. O’Connor je podigao ugradbene staklene ormare u ovom domu dodavanjem rasvjete i stilizirajući ih jednostavnim tanjurima i šalicama, koji su nadopunili toplu, slojevitu drvenu pozadinu.

Dodajte šarene boje

Michael Wiltbank


Stilizirajte svoje kuhinjske police dekoracijom jarkih boja i staklenim posuđem kako biste prostor učinili ugodnijim, što je Bryan Yates iz Yates Desygna napravio u ovoj kuhinji. “Naš cilj za ovaj projekt bio je iskoristiti police kako bismo transformirali klijentovu nekad mračnu i zastarjelu kuhinju u veseli, južnjački prostor s lakim pristupom svakodnevnom staklenom posuđu”, kaže on. Yates je police ukrasio bijelo-plavim zdjelama, šarenim staklenim posuđem i zdjelom za voće ispunjenom svijetlozelenim jabukama kako bi ostvario svoju viziju.

Prenamijenite starinski ormarić

Wendy Concannon


Prenamijenite povijesni ormarić za police kako biste spojili starinu i nove elemente na sofisticiran način. “Ova je polica bila iz izvorne kuće i mukotrpno je restaurirana i integrirana u kuhinju na novom mjestu za staklo”, kaže O’Connor.

Stvorite odabrani izgled

Amy Lamb


Iako bi kuhinja prije svega trebala biti funkcionalna, ona bi također trebala odražavati ostatak estetike vašeg doma – a police su savršena prilika za to. “Dodavanjem i raslojavanjem umjetnosti i dodataka, možete postići odabrani, dizajnerski izgled koji stvara vizualni interes”, kaže Tracee Murphy iz Trade Mark Interiors.

Break Up aparati

Cynthia Lynn Kim


Razdvojite velike kuhinjske uređaje postavljanjem polica između njih. “Dvije rashladne jedinice, odvojene otvorenim policama, nude prekrasan i funkcionalan prostor za izlaganje dijelova za posluživanje i svakodnevnih potrepština,” kaže majstor ormara O’Brien Harris. “Police razbijaju visinu ormarića, dodajući vizualni interes, i lebde iznad kamenog pulta koji pruža praktičan prostor za pripremu namirnica iz rashladnih jedinica.”

Odlučite se za malu policu

Tony Soluri


Čak i mala polica u kuhinji ima veliki dizajnerski učinak, što dokazuje ovaj dizajn studija NAVYBLACK i PROjeCT.interiors. Za ovaj stol izradili su malu izbočinu izrađenu od brušene Calacutta Lincoln koja je savršena za držanje malih ukrasnih komada poput umjetnina i konusnih svijeća.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)