10 najboljih recepata za Zess T u Paper Mario: The Thousand-Year Door, rangirano

10 najboljih recepata za Zess T u Paper Mario: The Thousand-Year Door, rangirano

Naglasci

  • Otključajte Zess T. i proširite mogućnosti oporavka moćnim receptima, nemojte zanemariti njezine kulinarske vještine.
  • Fire Pops, Coconut Bombs, Healthy Salad – recepti jednostavni za napraviti koji vam daju stratešku prednost u bitkama.
  • Eksperimentirajte s različitim sastojcima za izradu jela kao što su Zess Deluxe, Jelly Ultra, Maple Ultra za maksimalnu HP/FP obnovu.

Kada prvi put počnete igrati Paper Mario: The Thousand-Year Door, mogli biste očekivati ​​da je jedini način da dobijete predmete za oporavak, poput srca i cvijeća, nasumično ispadanje i kupnja u trgovini. Uglavnom biste bili u pravu u vezi s tim – međutim, kada jednom budete mogli nabaviti kontaktne leće za Zess T., cijeli će vam se svijet promijeniti.

Povezano
Paper Mario: Tisućljetna vrata – 10 najupečatljivijih citata

Ovi citati pokazuju duhovitost i humor u Paper Mario: The Thousand Year Door.

Možda vas ne obožava, kao što se čini da mnogi drugi likovi, ali je svejedno spremna kuhati za vas. Neki od recepata koje radi Zess čak su i bolji od onih koje možete nabaviti u trgovini – stoga je nemojte zanemariti.

10 Vatreni Pop

Papirnati mario tisućljetna vrata unutar Rogueportove trgovine s trgovcem

Sastojci

Mješavina za kolače

Vatreni cvijet ili ljuti umak

Ako se želite dokopati gomile Fire Pops, bolje da se odreknete Hot Sauce osim ako već nemate pristup prodavaču. U suprotnom, trebali biste svoju pozornost usmjeriti na nabavku mješavine za kolače, koju biste trebali moći kupiti u salonu Pianta.

Kombinirajte smjesu za kolače s vatrenim cvijetom i dobit ćete pravi udio pikantnih slatkiša. Nakon potrošnje, bilo u borbi ili izvan nje, vratit ćete 20 FP, što ovo čini zgodnom poslasticom za imati pri ruci.

9 Kokosova bomba

Papirnati mario tisućljetna vrata Mario pronalazi admirala bobberyja na Keelhaul Keyu

Sastojci

Kokos

Vatreni cvijet

Kokosova bomba je prilično jednostavan recept, iako ćete trebati barem pristup ključu Keelhaul. Nakon što se dočepate kokosa, možete ih kombinirati s vrlo korisnim Vatrenim cvijetom. Za razliku od mnogih drugih recepata, ovaj nije recept za obnavljanje već je, umjesto toga, prilično jeftin način da oštetite svoje neprijatelje.

Ako bacite kokosovu bombu u borbi, možete nanijeti sedam šteta neprijatelju po vašem izboru. Bilo da ste u ranoj igri ili u kasnijim fazama, ovo je prilično značajan dio štete koji će preokrenuti tok vaših bitaka.

8 Zdrava salata

Mario od papira tisućljetna vrata Mario stoji u pozadini iza mosta na livadama s laticama

Sastojci

Kornjačin list

Zlatni list ili preslica

Jedan od najuvjerljivijih čimbenika o Healing Salad-u je taj da je to u osnovi besplatan način za obnavljanje 15 FP. Ne morate platiti ni novčića da biste nabavili sastojke, a čak i ako novčići doista nisu toliki problem, novac je bolje uštedjeti za druge stvari.

Povezano
Paper Mario: The Thousand-Year Door vs. Paper Mario: The Origami King – Koja je igra bolja?

Koja će napraviti rez, a koja će presavijati?

Kornjačin list se lako može nabaviti iz grmlja ispred kuće gradonačelnika Kroopa u Petalburgu, a budući da je to najbolje područje, možete nabaviti i konjske repove na livadama Petal, neposredno prije Petalburga. Ako biste radije ciljali na Zlatni list, morat ćete se zaputiti do Jezivog zvonika.

7 Zess Special

Papirnati Mario tisućljetna vrata, mario u kući Zess T u Rogueport-1

Sastojci

Ultra Shroom

Svježa tjestenina, Vatreni cvijet, Postupni sirup ili Preslica

Možda će biti teško odvojiti se od jednog od vaših Ultra Shrooma, ali za Zess Special će se isplatiti. Kombinirajte svoj Ultra Shroom s jednim od gore navedenih sastojaka i imat ćete obrok koji će nadoknaditi 20 HP i 20 FP.

Ako želite jelo napraviti jeftino, odlučite se za preslice s livada latica. Ako želite da ga lako dobijete, trebali biste kuhati s Vatrenim cvijećem.

6 Inky umak

Paper Mario tisućljetna vrata Mario izvan blještave arene s Goombellom i jajetom Kid yoshi

Sastojci

Ljuti umak

Svježi sok, Koopa čaj, juha od šampinjona, list kornjače, Zess čaj ili ukusni tonik

Ako se želite dočepati Inky Saucea, jedna od prvih stvari koju ćete morati učiniti je dovršiti Problem sa sigurnosnim kodom, dostupan tek nakon što završite Poglavlje 6. Nagrada za ovu potragu je potrebno Ljuti umak, koji će vam u kombinaciji s bilo kojom vrstom pića dati pravi umak.

Naravno, ovo možete koristiti samostalno, nadopunjavajući 30 FP nakon potrošnje, ili možete odgoditi trenutak. Uostalom, Inky umak vjerojatno je bolje poslužiti kao sastojak nego kao jelo.

5 Mastiljasta tjestenina

Papirnati Mario tisućljetna vrata Mario stoji s don pinatom

Sastojci

Inky umak

Svježa tjestenina, koopasta, špageti ili začinjena tjestenina

Pod pretpostavkom da ste odlučili spremiti Inky umak za upotrebu kao sastojak, umjesto da ga konzumirate, trebali biste ga koristiti za izradu Ink Paste. Sve dok imate bilo kakvo jelo s tjesteninom ili svježu tjesteninu, možete napraviti Ink Pastu, koja vraća 10 HP i 30 FP nakon potrošnje.

Povezano
Najbolje značke u Paper Mario: The Thousand-Year Door

Bedž za svaku priliku.

Nije veliki korak naprijed u odnosu na Inky Sauce, ali svakako vrijedi malo dodatnog truda. Ako želite upotrijebiti svježu tjesteninu, morat ćete je kupiti od Poshley Heightsa – tako da je ovo definitivno jelo od srednje do kasne divljači.

4 Zess Deluxe

Papir Mario tisućljetna vrata jezivi toranj izvan grada sumraka

Sastojci

Whacka Bump ili Shroom Steak

Zlatni list ili zdrava salata

Da, Zess Deluxe će zahtijevati puno više truda i vremena s vaše strane, s obzirom da morate napraviti još dva do tri obroka da biste napravili ovo jelo. Međutim, s obzirom na to da ova jela obnavlja 40 HP i 40 FP, bit će apsolutno vrijedna vremena i truda.

Ako želite malo smanjiti cijenu ovog jela, možete se odlučiti za korištenje Zlatnog lista kao drugog sastojka, koji je lako dostupan u Creepy Steepleu. Trebat će vam malo dodatnog vremena da stignete tamo, ali hej, barem štedite nešto novčića za druge sjajne predmete u igri.

3 Žele bombone

Papir Mario tisućljetna vrata, goombella komentira ponašanje pokrovitelja salona za pinatu-1

Sastojci

Jammin’ Jelly

Mješavina za kolače

Jedna od sjajnih stvari o Jelly Candyju je to što je njegov recept prilično jasan i jednostavan. Međutim, jedan od nedostataka je da ćete vjerojatno morati kupiti sve sastojke. Za ovaj recept trebat će vam Jammin’ žele i smjesa za kolače.

Povezano
Paper Mario: The Thousand-Year Door vs. Super Mario RPG – Koja je igra bolja?

Dva legendarna RPG-a, ali koji je najbolji?

Ako ne znate gdje pronaći Jammin’ Jelly, trebali biste ga moći kupiti u Rogueport Undergroundu ili možete dati Zess T. da vam skuha malo. Nakon što se sastojci sjedine, dobit ćete sjajnu poslasticu koja vam daje 64 FP.

2 Maple Ultra

Papir Mario tisućljetna vrata Eve i njezina djeca u njihovoj kući s Mariom u Gradu sumraka-2

Sastojci

Ultra Shroom

Javorov sirup

Maple Ultra je prilično jednostavan recept, koji zahtijeva samo jedan Ultra Shroom i malo javorovog sirupa. Nakon kuhanja, imat ćete poslasticu koja vraća 50 HP i 10 FP. Ako ste u škripcu kada je u pitanju zdravlje, ali vam Flower Power ide dobro, onda je ovo izvrstan međuobrok.

Naravno, najteži dio je nabaviti sirup od javora, koji se može kupiti u trgovini Twilight Town ili dok ste na Excess Expressu. Ovaj kasni predmet igre morate imati u svom inventaru.

1 Jelly Ultra

Papirnati mario tisućljetna vrata, Mario na dokovima Rogueporta razgovara s lumpyjem

Sastojci

Ultra Shroom

Jammin’ Jelly

Doslovno nema razloga da ne napravite najbolji recept koji Zess T. nudi. Jelly Ultra recept zahtijeva samo Ultra Shroom i Jammin’ Jelly, koji obnavljaju 50 HP i 50 FP. Naravno, sastojci mogu biti malo skupi i potrebno je mnogo trčanja po raznim regijama da bi se nabavili, ali u kasnoj igri novčići teško da predstavljaju problem.

Osim toga, sve dok imate jednog od najboljih suputnika, Yoshija Kida, u svojoj zabavi, nećete morati zauvijek hodati naprijed-natrag. Prestanite se opravdavati i bacite se na kuhanje.

Povezano
Papirnati Mario: Vrata tisuću godina: 8 najvećih promjena u odnosu na original

Remake Thousand-Year Door ima mnogo novih značajki, pa čak i nove šefove.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)