Virusna recenzija omota od svježeg sira

Virusna recenzija omota od svježeg sira

Svježi sir je na vrhuncu svoje prehrane i ne pokazuje znakove usporavanja. Probala sam sladoled od svježeg sira (palac gore), kajganu od svježeg sira (palac dolje), čak i nešto što se zove dijeta sa svježim sirom i senfom (palac — ovisi), a to je tek početak. Najnoviji TikTok dragi? Obloga od svježeg sira.

Mislim da sam pogledao svaki od ovih videa, a ima ih na tisuće. Uređeno u zvučne zapise, ne može izgledati lakše. Ali je li to stvarnost?

Neki su recepti s jednim sastojkom — svježi sir izvađen iz posude, pečen u obliku somuna. No, većina verzija je kompliciranija, koristi se svježi sir pomiješan s jajetom ili bjelanjkom. Nekoliko ih je prženo na zraku ili brzo kuhano u tavi. Neki se brzo peku na više od 400 stupnjeva, ali većina navodno ukusnih recepata kuha se na 350 F 40 minuta. Postoji čak i verzija tortilje!

TikToker Capri Lilly (@goodfoodbaddie) ima nekoliko obećavajućih savjeta za uspjeh: korištenje svježeg sira s visokim sadržajem proteina, miksanje samo 30 sekundi, oblikovanje dok izlijevate i odabir umjerene temperature pečenja. Njezin visokoproteinski sammie svakako izgleda sjajno.

Ali nakon toliko gledanja ovih videa, ostao sam se pitati: “Što je uopće s modernom opsjednutošću svježim sirom? Je li to stvarno zdravo? Je li to uopće sir?”

Prema Nacionalnom povijesnom centru za proizvodnju sira, zaljubljenost javnosti mogla bi potjecati iz starog Egipta i Grčke, kada je pohranjivanje mlijeka u životinjskim želucima prirodno dovelo do jušnog zgrušavanja — mmmm! Iako je hrana dostupna u kućnim kuhinjama tisućama godina, u SAD-u se komercijalno proizvodi od 1860-ih.

U 1950-ima, svježi sir je bio glavna namirnica za suzbijanje apetita, zajedno s cigaretama i amfetaminima. To je štedljiv izvor cjelovitih proteina i doživio je porast dok su ljudi ograničili meso tijekom Prvog svjetskog rata — samo pogledajte ovo “pečenje” od svježeg sira napravljeno od lima graha i pimenta.

Sada je pompa oko zamotanja od svježeg sira velika, iako su komentari pomiješani, u rasponu od entuzijastičnog odobravanja do veselog skepticizma, pa čak i otvorene mržnje.

Rezultati testova okusa također su mješoviti. Mnogi se testeri žale na okus jaja, rupe i poderotine u omotu, ili zastrašujuće mrlje zagorenog krekera koje se izmjenjuju s mlitavom ljepljivošću.

Ali imao sam neke potencijalne trikove u rukavu koje sam želio isprobati!

Svježi sir marke Good Culture jedini je koji je napravio kohezionu oblogu u mom testu s jednim sastojkom.Ljubaznošću Heather Martin

Je li svejedno koju smjesu od svježeg sira koristite?

Zanimalo me hoće li točna vrsta svježeg sira utjecati na to kako će omot izaći. Mnogi recenzenti izvješćuju o dobrim rezultatima s malim sortama skute, posebno robne marke Good Culture. Testirao sam tu marku zajedno s robnim markama trgovina s 2% i 4% mliječne masti i razlike su bile prilično očite.

Obloga napravljena s Good Culture (najmanja veličina skute i visok sadržaj proteina) bila je jedina koja je uopće držala zajedno. Čak je prošao i kritični test savijanja sendviča — druga dva su jadno pala.

Imao je dobar okus, ali je tekstura bila pomalo žilava, slična hrskavom siru oko ruba pizze. Stvarno se moralo peći 40 minuta da bi bilo gotovo. S pozitivne strane, nije moglo biti jednostavnije za pripremu i bilo je minimalno jela za napraviti nakon toga.

Korištenje jaja sobne temperature i mnogo talijanskih začina za aromatičan omot.Ljubaznošću Heather Martin

Verzije jaja prikazane na internetu izgledaju puno pogodnije za umotavanje, nagovještavajući podatniju teksturu. Većina koristi omjer 2:1 svježeg sira i jajeta.

Isprobala sam Lillyne savjete, pomiješala sam 1 šalicu svježeg sira s dva jaja, češnjakom i začinima prije pečenja na 350 F 40 minuta — djelovalo je kao šarm. Omotač je skinut s tave u jednom komadu i bio je dovoljno mekan za presavijanje i dovoljno čvrst za držanje. Koristio sam jaja sobne temperature kako bih smanjio potencijalni okus jaja.

Još uvijek sam frustriran koliko sam dugo morao peći da napravim ovu verziju. Osim toga, budući da zahtijeva miješanje, ovaj recept ostavlja puno više za čišćenje.

Srećom, mediteransko povrće s umakom od rajčice i jogurta učinilo je da te muke zaboravim u tren. Uništio sam omot stojeći u svojoj kuhinji; djelomično zato što je bilo izvrsno, a djelomično zato što sam umirao od gladi nakon tog suludo beskrajnog vremena pečenja.

Recepti za svježi sir na štednjaku s lanom (lijevo), tortilju na kuhalu (u sredini) i standardni somun (desno) svi su uspjeli.Ljubaznošću Heather Martin

Onda sam opet probala verziju samo sa svježim sirom, ovaj put uz neke prilagodbe. Moj cilj je bio poboljšati koheziju i skratiti vrijeme kuhanja. Također sam pokušao blendati robnu marku trgovine, zbog čega sam pomislio da bi veličina skute bila manja razlika.

Nakon izvrsnog uspjeha prošlih viralnih prehrambenih trikova poput kiselih krastavaca u dekici sa sirom i feta prženih jaja, i uzimanja inspiracije u tortilji sa svježim sirom, bio sam optimističan da mogu napraviti verziju samo sa svježim sirom u tavi.

Znajući da mljeveni lan čini prihvatljivu zamjenu za jaja u prstohvatu za pečenje, dodao sam 2 žličice sjemenki u prahu kako bih povećao svoje šanse da se održi. Postojala je alarmantna pjenušava tekuća faza u sredini, ali na kraju je uspjela.

Kuhanje je trajalo manje od 10 minuta na ploči štednjaka, a tortilja sa sirom se držala zajedno. Međutim, slično kao i drugi pokušaji sa svježim sirom, imao je tvrđu, gotovo plastičnu teksturu.

Ipak, bilo je dobrog okusa i imalo je malo vlakana i omega-3 masnih kiselina iz lana.

Udahnuo sam ovaj taco, napravljen od 1 jajeta i 1/4 šalice svježeg sira s malo lana u samo 5 minuta.Ljubaznošću Heather Martin

Zatim sam isprobala pola serije Lillynog recepta za tijesto u tavi poprskanoj uljem na ploči štednjaka. Otkrio sam da je nemoguće okrenuti bez poderanja.

Umjesto toga, smatrao sam da je pravi pobjednik korištenje jednakih količina svježeg sira i jaja, plus 2 žličice mljevenog lana. Trgovačka robna marka svježeg sira ovdje je dobro funkcionirala. Okrenuo sam jednom i trajalo je samo 5 minuta. Odabrao sam nadjev od graha, riže i avokada za uistinu ukusan, uravnotežen, hranjiv doručak sa samo jednom porcijom ugljikohidrata i više od 20 grama proteina.

Kakvo je mišljenje o ovim zamotuljcima od svježeg sira?

Kao i komentari, moja mišljenja su pomiješana.

Može biti izbirljivo, energetski intenzivno i pomalo skupo nakon što prebrojite sastojke.

Imajte na umu da najbolje proučena ljudska prehrana za zdravlje uključuje umjerenu količinu ugljikohidrata. Kao dijetetičar, uvijek sam u potrazi za cjelovitim žitaricama i hranom bogatom vlaknima, pa je oblog od cjelovitih žitarica jedan od načina da te komponente uključite u svoju prehranu. Čak i ako ne odaberete uvijek punozrnate pšenice, sasvim je u redu koristiti tortilje, pita, lavash i druge somune za wrapove i tacose.

No, ako imate posebne prehrambene potrebe kao što su alergije na hranu, ili biste željeli uravnotežiti punjenje omota s visokim udjelom ugljikohidrata ili malo proteina, korištenje ovog bezglutenskog, uglavnom proteinskog eksterijera moglo bi imati smisla.

Ako želite sami procijeniti hype, ostavite si malo prostora za vježbu, bez obzira na metodu. Iz svog iskustva mogu vam reći da su iskrivljene posude i žarišta pećnice recept za katastrofu. Pomagači koji se ne lijepe poput pergamenta, silikonskih podloga i teflonskih premaza su kritični, a vezivna sredstva poput skute s više proteina, jaja i mljevenog lana mogu pomoći da nadjevi ostanu u omotu umjesto na podu. Začini će ga pretjerati, ali jedna porcija svježeg sira od pola šalice sadrži preko 350 miligrama natrija, pa nema potrebe dodavati više.

I što god radili, nemojte presavijati omot više od jednom. Držite se oblika tacosa ili presavijenog somuna — pokušaj burrito rolade može vaš doručak učiniti pravim kvarom.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)