Tko je dr. Michael Mosley: supruga, djeca, neto vrijednost, savjeti o prehrani i vlastiti zdravstveni problemi

Tko je dr. Michael Mosley: supruga, djeca, neto vrijednost, savjeti o prehrani i vlastiti zdravstveni problemi

TV liječnik Michael Mosley, koji je ponosni suprug i otac četvero djece, stekao je slavu zahvaljujući svojim savjetima o zdravlju i prehrani, kao i svojim vrlo neobičnim eksperimentima

Unutar života dr. Michaela Mosleya na ekranu i izvan njega

Michael Mosley dobro je poznata osoba na britanskoj televiziji i radiju zahvaljujući svojim medicinskim savjetima i savjetima.

Ovaj je tjedan izazvao zabrinutost nakon što je nestao tijekom odmora na grčkom otoku Symi. Misija potrage pokrenuta je nakon što je objavljeno da je Michael nestao nakon što je u srijedu krenuo u šetnju središtem otoka. Njegova supruga dr. Clare Bailey digla je uzbunu nakon što nekoliko sati kasnije nije stigao u njihov smještaj.
U priopćenju grčke policije, koje je prevedeno, stoji da su policajci obaviješteni o “nestanku 67-godišnjeg britanskog državljanina na otoku” u srijedu. Michael je poznat po svojim savjetima o prehrani, medicinskim emisijama i pojavljivanjima u programima uključujući This Morning i The One Show. Evo pogleda na Michaelov život u središtu pozornosti i izvan njega…

Djetinjstvo i obrazovanje

Michael i supruga Clare u braku su 44 godine(Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)
TV karijeru je započeo postavši BBC producent (Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)

Michael je rođen u Indiji, njegov otac je radio kao bankar, a djed mu je bio anglikanski biskup. Ima starijeg brata Johna i otišao je u internat u Engleskoj sa sedam godina. TV zvijezda nastavila je studirati filozofiju, politiku i ekonomiju na New Collegeu u Oxfordu. Nakon studija, dvije je godine radio kao bankar u Londonu.

Međutim, odlučio je prijeći u medicinu i namjeravao je postati psihijatar. Nastavio je studirati na Royal Free Hospital Medical School, koja je sada dio Medicinskog fakulteta UCL-a. Nakon što je diplomirao, Michael je shvatio da karijera nije za njega pa se 1985. pridružio programu pripravnika za pomoćnog producenta na BBC-ju.

TV karijera

Svoju je ulogu započeo na BBC-ju producirajući niz znanstvenih programa uključujući Ljudsko lice i inženjersku seriju Inventions That Changed the World koju je vodio Jeremy Clarkson. Michael je za televiziju predstavio Blood and Guts, Medical Mavericks i The Story of Science. Zatim je postao tema dokumentarca, 10 stvari koje trebate znati o mršavljenju.

Godine 2010. producirao je i predstavio televizijsku seriju BBC Two The Story of Science: Power, Proof and Passion. Tijekom godina nastavio je predstavljati i snimati druge zdravstvene emisije, a nedavno je vodio Lose a Stone in 21 Days za Channel 4 2021. Glumio je i u Michael Mosley: Who Made Britain Fat? 2022. godine, a ove godine emitiran je njegov program Michael Mosley: Secrets Of Your Big Shop.

Neobični eksperimenti

Michael nikada nije bježao od uključivanja u vlastite eksperimente. Učinio se predmetom čudnih testova u svojim emisijama, poput jedenja crnog pudinga napravljenog od vlastite krvi i ubrizgavanja zmijskog otrova u svoj krvotok kako bi promatrao njegove učinke na zgrušavanje. U drugom dokumentarcu BBC Four pod nazivom Infested! zarazio se parazitima, uključujući i trakavice, kako bi proučio njihov utjecaj na ljudski organizam.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)