20 zapanjujućih ideja za kuhinjske radne površine

20 zapanjujućih ideja za kuhinjske radne površine

Kuhinjske ploče pružaju puno više od estetike: one su vrijedne površine koje bi trebale odražavati vaš stil kuhanja i zabave jednako kao i vaše dizajnerske preferencije. Prilikom renoviranja kuhinje, odabir radne ploče može se činiti kao mala odluka u usporedbi s detaljima poput ormarića i kućanskih aparata. Međutim, pultovi mogu prostoru dati ozbiljan stil i čišćenje i održavanje učiniti lakim. Koristite sljedeće ideje za kuhinjske ploče kako biste odabrali savršenu opciju za svoju kuhinju.

Klasične radne ploče sa šarenim ormarićima

Jay Wilde


Ova sjajna ploča od sivog i bijelog mramora prekrasna je sama po sebi. No još uvijek je dovoljno jednostavan da omogući plakno zelenim ormarićima i svjetlucavom zlatnom hardveru da zauzmu središnje mjesto. Pult pokazuje malo više karaktera zahvaljujući ukrasnim ogee rubovima.

Kuhinjske ploče od mesnih blokova

Kim Cornelison


Mesarski blok je izdržljiv i lakši za održavanje od luksuznih materijala poput mramora. Dakle, ako puno pripremate obroke i grubi ste prema radnim stolovima, postavite drvene ploče u kuhinju. Uparite ih s bijelom pozadinom od dasaka i mint ormarićima za svijetli, veseli prostor.

Ideje za kuhinjske radne ploče od sapunskog kamena

John Bessler


Crna radna ploča od sapunskog kamena sa slabim venama razbija ovu inače potpuno bijelu kuhinju okupanu suncem. Također daje rustikalnoj sobi suvremeni štih, a sa stajališta funkcionalnosti, gusti materijal sprječava oštećenja od vrućeg posuđa, prolijevanja i prskanja.

Mramorne ploče inspirirane seoskim kućama

Lisa Romerein


Ova prekrasna kuhinja definitivno je seoska. Vertikalni lap zidovi, istrošeni drveni podovi i shaker ormarići s mjedenom opremom idealna su pozadina za oba seta pultova: rustikalni mesnički blok na otoku i sofisticirani kamen u ostatku prostorije.

Pomiješajte mat i sjajni

Werner Straube


Ne možete se odlučiti između materijala za radnu površinu? Uključite oboje! Držite se slične palete boja, kao što je ovdje prikazana kombinacija: Sjajni nehrđajući čelik savršeno se razlikuje od ravnog, kožnog granita. Nehrđajući čelik je antibakterijski, a kožni granit odbija tekućine, stoga odlučite gdje planirate pripremati hranu i igrati se barmena prije nego što ih postavite.

Nenametljive kuhinjske ploče

Jason Donnelly


Shema boja vaše kuhinje možda nije odvažna, ali možda ima druge privlačne detalje, kao što su horizontalne otočne obloge s drvetom, geometrijska mramorna pozadina i velika napa pod kutom. Držanje elegantnih pultova izrađenih od bijelog kvarca, s blagim sivim venama, jedan je od načina da dopustite svim kradljivcima scene da zablistaju.

Ideje za kuhinjske ploče od granita

Mali Azima


Praktički bilo koja vrsta radne ploče prekrasno bi se uklopila u bogatu plavu nijansu koja obavija ovu kuhinju, ali ova nijansa granita daje prekrasan dojam. Dominantni sivi ton nadopunjuje srebrnu opremu ormarića i dvostruke viseće svjetiljke iznad otoka.

Waterfall kuhinjska radna ploča

Anne D. Schlechter


Ako žudite za suvremenim izgledom svoje kuhinje ili, možda, za dodatnom dramom, potražite stil vodopada. Bilo da ga dodate na krajeve osnovnih ormara ili samo na otok, prostoru će dati aerodinamičan izgled. Međutim, pažljivo razmislite o materijalu jer bi ga moglo biti teško održavati—posebno ako imate aktivnu djecu ili kućne ljubimce koji se lako mogu sudariti s okomitim dijelovima.

Odgovarajuće radne ploče i pozadinska ploča

Nate Sheets fotografija


Spajanje kuhinjskih radnih ploča s pozadinom nije nužno nova ideja. Međutim, kombiniranje bijelog i sivog mramora s mat crnim ormarićima i mjedenim detaljima može biti upečatljiva stilska izjava. Imajte na umu da mramorni pultovi imaju svoju cijenu jer su jedan od skupljih tipova i zahtijevaju više održavanja od drugih.

Ideje za kuhinjske ploče od laminata

Carson Downing


Ploče od laminata jedna su od (ako ne i najjeftinijih) opcija na tržištu. Zamjena kuhinjskih šankova relativno je proračunski prihvatljiv način za nadogradnju prostora. Dakle, ako je proračun ograničen, ali kasni za osvježenje brojača, pokušajte s jednostavnom površinom. Rezervirajte malu količinu za limenku boje u živim bojama da uljepšate ormariće.

Kuhinjske ploče u stilu vikendice

Haris Kenjar


Svaki detalj u ovoj kuhinji u stilu vikendice je očaravajući, uključujući manji, ali dojmljiv izbor da se radna ploča spoji s prednjim sudoperom na pregači. Kvarcitni materijal s venama neutralne boje idealno se slaže s obijeljenim zidom od kaldrme i izloženim stropnim gredama.

Besplatni materijali

Julie Soefer


Iako su ove plutajuće police izrađene od drva bijelog hrasta, kamena ploča ispod njih gotovo je identične boje. Postavljeni nasuprot bijelih zidova od ladice i iznad ladica u stilu Shakera, dva materijala spajaju se kako bi stvorili sanjivu kuhinju primorske seoske kuće.

Pultovi za oblik i funkciju

Meghan Beierle-O’Brien


Ako ste fleksibilni s proračunom za renoviranje, razmislite o oprugama za pultove od kvarcita. Za razliku od tvornički proizvedenih kvarcnih ploča, prirodno iskopani kvarcit je prava stvar i možete jamčiti da nijedna ploča koju ste postavili neće izgledati isto. Ne samo da organski kamen izgleda zadivljujuće u svakom prostoru, nego zahtijeva minimalno održavanje i pruža čvrstu površinu za pripremu obroka od jutra do večeri.

Crne kuhinjske ploče

Fotografija Katie Charlotte


Ovaj prostor iznenađuje na sve prave načine. Opsežni izloženi zidovi od opeke, stropne grede izložene prirodnom drvu i organski ukrasi samo su neki od detalja koji će natjerati goste na večeru da nagađaju. Ono što povezuje cijelu kuhinju zajedno su spektakularni kuhinjski otočni pultovi od sapunskog kamena koji odražavaju pozadinu štednjaka.

Moderni i minimalistički kuhinjski pultovi

Max Kim-Bee


Moderne kuhinje poznate su po svom jednostavnom, aerodinamičnom izgledu. Ako je to vaš stil uređenja, pobrinite se da vaše radne ploče budu usklađene s ostatkom sobe. Ovdje čisti kvarcni pultovi izgledaju besprijekorno na otoku plavih tonova i bijelim ormarićima.

Pomiješajte kuhinjske uzorke

Victoria Pearson


Kao da kobaltno plavi ormarići i detalji luka nisu dovoljno upečatljivi, ova kuhinja uključuje više razigranih uzoraka. Pozadinska maska ​​u obliku riblje kosti, tapete sa slabašnim geometrijskim motivom i bijele i sive mramorne ploče upotpunjuju trio.

Prijelazne kuhinjske ploče

Nancy Nolan


Estetika obalne i industrijske seoske kuće sjedinjuje se u ovoj kuhinji kako bi oblikovala bezvremenski, prijelazni stil. Metalni detalji, od kuhinjske nape do visećih svjetiljki u obliku kupole, odaju moderne vibre, dok podovi s mozaikom od penija i pozadina od podzemnih pločica evociraju vintage izgled. Između svega toga, polirana mramorna radna ploča i Robin’s plavi ormarići pridonose prozračnom ambijentu na plaži.

Ideje za kuhinjske radne ploče od recikliranog drveta

Stacy Zarin Goldberg


U potpunosti se oslonite na estetiku kuhinje seoske kuće odabirom radnih ploča izrađenih od sačuvanog drva. Poput kvarcita, možete biti sigurni da će ploče postavljene u vašem prostoru biti jedinstvene. Sve dok vas izgled njegove nesavršene zrnatosti i potreba za redovitim ponovnim brtvljenjem pultova ne odvraćaju, možete se osjećati dobro kada napravite održivi izbor za svoj dom.

Ideje za kamene kuhinjske ploče

John Granen


Još uvijek možete izvući neusklađene radne površine u tradicionalnijoj kuhinji, osobito ako to odgovara vašim kuharskim navikama. Ovdje, mesnički blok na kojem se nalazi sudoper olakšava sjeckanje i ispiranje dok se besprijekorno integrira s ostatkom ove potpuno drvene kuhinje. Nasuprot sudopera, tamni sapunski kamen okružuje ploču štednjaka, što znači da može izdržati vruće lonce i tave i vizualno razbija dosljedan ton drva u cijeloj prostoriji.

Ideje za šarene kuhinjske ploče

Brie Williams


Za one koji su skloni eklektičnom uređenju doma, kuhinjski pultovi mogu biti zabavan i jednostavan način da izrazite svoju kreativnost. Započnite odabirom sjajne radne površine od laminata u odvažnoj boji, poput crvene trešnje, za otok. Ako kasnije želite ažurirati ostatak pultova u istoj nijansi, napravite DIY projekt od toga i ponovno laminirajte površine.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)