Ulaganje u nove marke hrane i pića

Ulaganje u nove marke hrane i pića

Mnoge tvrtke će vam reći što rade, ali u posljednje vrijeme Kraft Heinz govori o tome što “ne” rade. Lansirali su biljni mac i (ne) sir, Not Mayo (biljni namaz) i biljne “Not cheese American style kriške”. Hot dog sada ima društvo zahvaljujući novom “Not dog” Oscara Mayera ili bolje rečeno “hot not dog”. I, naravno, napravite mjesta za Not kobasicu na roštilju.

Dakle, što Kraft Heinz “ne” radi? Oni “ne” sami razvijaju ove verzije svojih proizvoda na bazi biljaka. Ne na tvom životu!

Kraft Heinz, poput mnogih F&B tvrtki, nastoji se uključiti u brzorastući (iako ponekad usporavajući) sektor biljnih proizvoda, ali ne samo kroz istraživanje i razvoj. Umjesto da se želi ponovno izmisliti, osnovao je inovativno zajedničko ulaganje s NotCo, tvrtkom za umjetnu inteligenciju, za razvoj biljnih varijacija klasika Kraft Heinza. A proizvodi silaze s pokretne trake relativno brzo u nečemu što bi moglo (ili, naravno, “ne bi moglo”) biti model za partnerstva, kao hrabar pokušaj da se znanost pomiješa s prodajnom snagom.

Ulaganje u startupe za brze inovacije

Proces povezan s razvojem novih proizvoda u velikim F&B tvrtkama mukotrpno je spor i glomazan. To sigurno “nije” tajna. Lakše je kupiti ili financirati tvrtku u nastajanju s inovativnim proizvodom ili procesom, dajući joj smjer, proizvodni kapacitet, marketing i distribucijsku mrežu koju inače “ne bi” imali. To može biti dobitna za oboje, budući da velike F&B tvrtke prihvaćaju ideju da partnerstva mogu biti jednako važna kao i proizvodi. Ipak, ulaganje u startupove i partnerstvo s njima donosi izazove. Pa čak i kada proizvod djeluje, kao što je bio s Coca-Colom i Honest Teajem, može imati ne baš sretan kraj.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)